Slanghoek

In het district Worcester, omgeven door de indrukwekkende Slanghoek bergketen, ligt het imposante wijndomein Slanghoek. Met een oppervlakte van 1800 hectare en een produktie van ca. 40.000 ton behoort het tot een der grootste wijn producerende bedrijven van Zuid Afrika. Sedert de start van de produktie, meer dan 65 jaar geleden, heeft Slanghoek een betrouwbare, kwaliteitsbewuste reputatie opgebouwd. Traditioneel wordt nog steeds het overgrote deel van de produktie varkocht aan andere Wineries. Niet voor niets kozen prestigieuze wijnhuizen zoals KWV, Nederburg, Distell, Spier en nog vele andere voor Slanghoek.

Card image top

Door deze ontwikkeling is de produktie onder eigen label altijd kleinschalig gebleven. De kleinschaligheid heeft echter geen invloed gehad op de kwaliteit. In het verleden zijn dan ook vele belangrijke prijzen binnen gehaald. Met de recente aanstelling van jonge, gekwalificeerde wijnmakers richt Slanghoek zijn blik nu sterk op uitbreiding van de produktie onder eigen label en tegelijkertijd op de vervaardiging van wijnen van hoogwaardige kwaliteit, waarvan de Private Selection Wijn van Zonneweelde een treffend voorbeeld zijn.

Winemakers

Cellar Master Pieter Carstens an Viticulturist Callie Coetzee vormen samen met een aantal wijnmakers het ervaren team wijndeskundigen die al enige tijd verantwoordelijk zijn voor enkele zeer 'prijzens' waardige resultaten. De titel 'Noble Late Harvest-Champion' werd al meerdere malen gewonnen en bij de laatste 'National Young Wine Sbow' ontving Slanghoek de hoogste onderscheiding voor hun beste inzendingen. Aan deze belangrijke, landelijke erkende trofeeën kunnen nog een groot aantal andere worden toegevoegd. Het unieke meteorologische karakter van de Slanghoek vallei en de gevarieerde vruchtbare grond staan aan de basis van al dit fraais.

Druivensoorten

Alle bekende druivensoorten zoals Merlot, Shiraz, Cabemet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Malbec, Pinot Noir, Pinotage en Riesling worden door de uit 27 leden bestaande Coöperatie verbouwd. Dankzij deze verscheidenheid heeft men een groot assortiment weten op te bouwen, met als resultaat dat naast bovengenoemde wijnen ook nog Vonkel wijn, dessertwijnen en verschillende soorten Port worden geproduceerd. Onnodig te zeggen dat bij de vervaardiging van deze wijnen gebruik wordt gemaakt van allernieuwste produktietechnieken.